Compagnie Marius speelt ‘De Schpountz’

12-01-2018 11:46 - Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 13 januari komt compagnie Marius naar CC Palethe voor de theaterproductie ‘De Schpountz',  een onnozele farce en een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages. In het stuk wordt het onbegrip tussen een jonge artiest met een dikke nek en een hardwerkende kleine middenstander tussen de roquefort en saucissen beslecht.

'De Schpountz' is oorspronkelijk een filmscenario, een waterval van personages en ijzersterke dialogen, ditmaal gesitueerd in het artistieke milieu, waar Pagnol met veel ornaat de kracht van de komedie verdedigt.
Compagnie Marius maakt een bewerking voor vijf spelers en een minimum aan decor of rekwisieten, en speelt daarbij zoals welhaast altijd in openlucht en bij daglicht. Daarmee blijft de kracht van de verbeelding hoog in het vaandel staan, en levert het gezelschap zich over aan de onvoorspelbaarheid van de weergoden. Op het podium staan Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens en Maaike Neuville. De Franse versie van het stuk speelde compagnie Marius de afgelopen jaren al op tal van prestigieuze plaatsen in Frankrijk.
'De Schpountz' vormt de afsluiter van de ‘Pagnolcyclus’ van Compagnie Marius die in 1999 een aanvang nam met ‘Marius’ en later werd uitgebreid met ‘Nagras’ (2000), ‘Fanny en César’ (2001) en ‘Manon en Jean’ (2006).
Compagnie Marius speelt ‘De Schpountz’  op zaterdag 13 januari om 20.30 uur in CC Palethe. Kaartjes in voorverkoop kosten € 13 en zijn verkrijgbaar aan de ticketbalie (tel. 011/64 59 52). Meer info over deze voorstellingen en het gehele aanbod van CC Palethe vindt u op www.palethe.be