Parookaville 2018

27-07-2018 12:06 - Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend (20-21-22 juli) vond in het Duitse Weeze, net over de grens met Nederlands Limburg, ParookaVille plaats, een festival dat sinds 2015 steeds meer feestgangers uit deze regio weet te bekoren als een alternatief voor het immens populaire Tomorrowland. Het programma omvat veel dezelfde artiesten als het grotere festival, voor wie het ideaal is de twee festivals in hetzelfde weekend te combineren op hun zomertour.

Alles is fantastisch aangekleed
Er wordt niet beknabbeld op aankleding. Overal op het terrein waan je je in de stad ParookaVille, vernoemd naar de fictieve burgemeester Parooka. Het terrein heeft 2 supermarkten, een park (“city forest”), boulevard, plein, postkantoor, zwembad, kerk (gesponsord door Warsteiner), politiekantoor en gevangenis, gemeentehuis, laboratorium (= cocktailbar) en meer. Doordat het terrein een verlaten vluchtbasis is en veel van de oude hangars en bunkers wordt gebruikt, heeft het zelfs zonder aankleding een geweldige sfeer.

Diverse muziek
Hardstyle, techno, edm, house en meer! Voor iedereen die houdt van elektronische muziek is er wat wils, met zo’n 100 artiesten per dag. Ze beginnen om 15.00u en draaien tot diep in de nacht (om 03.00u treedt de laatste aan in een bunker).

Bier uit blik
Duitsers weten dat bier veel beter smaakt als het niet in een dun plastic festivalbekertje zit. Sponsor Warsteiner ontwerpt speciale blikken (uiteraard te verkrijgen in in 0.5l formaat). In de 2 supermarkten koop je blikken vers koud bier (aan 3 euro). Ook andere drankproducenten (zoals J”agermeister) geven speciale editieflessen uit verkrijgbaar op het terrein.

Schoon
Anders dan de meeste Belgische en Nederlandse festivals, waar je over 6 lagen platgetrapte plastic beketjes loopt, is ParookaVille schoon. Dat werken ze zelf slim in de hand, door bijvoorbeeld iedereen te voorzien van een vuilniszak, en die op het einde van het festival vol in te nemen voor €10. En als het schoon is waar je loopt, ben je veel minder snel geneigd zomaar je bekertje te laten vallen, wat in de bende van een normaal festival de normaalste zaak van de wereld is. Fijn!

Artiesten
Dit jaar bracht grote namen als David Guetta, Martin Garrix, Zedd, Steve Aoki, Axwell ^ Ingrosso, Armin van Buuren, Hardwell en veel meer. Genoeg reden voor de 80.000 kaartjes om binnen een mum van tijd uitverkocht te zijn.

Ben je nieuwsgierig. Kijk dan maar eens op parookaville.com. Volgend jaar staat al in de planning, voor 19, 20 en 21 juli.

Foto: Daniel Dicks