SK Meeuwen verslaat KFC Hamont 99

22-03-2019 11:53 - Ingezonden door Koen Tijskens

MEEUWEN - Met de laatste topper van het seizoen op het programma hopen de meegereisde KFC-supporters dat in Meeuwen de matige uitreputatie nog eens opgekrikt wordt. Maar die hoop krijgt al snel een stevige deuk: de thuisploeg neemt een stevige start en ziet een eerste poging van Bongaerts naast doel hobbelen. In de 6e minuut is het evenwel al prijs: Cedriec Vanherck krijgt de bal van een KFC-verdediger in de voeten gekopt en kan simpel de 1-0 scoren. De thuisploeg gaat op zoek naar een snelle tweede treffer, maar dat lukt niet. Balbezit is voor Meeuwen, kansen zijn schaars. Halfweg de eerste helft kopt Cedriec Vanherck van dichtbij over het doel van vierde doelman Yannick Jakubka.
Gaandeweg komt KFC Hamont 99 beter in de match. Op het halfuur snijdt topschutter Ricardo Kessels naar binnen, doelman Knevels kan zijn harde knal in corner tikken. Met de pauze in zicht levert Stan Hunnekens de perfecte voorzet af, Ricardo Kessels ziet zijn kopbal tegen de buitenkant van de paal belanden.
Ook na de onderbreking is de match in balans met relatief weinig doelgevaar. Bracht Geelen mikt eerste een volley hoog over. Iets voorbij het uur ziet hij een streep door goalie Knevels via de paal in corner gekeerd worden.
En zoals een voetbalwet voorschrijft: als je de kansen niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus. Een vrije trap van Meeuwen wordt door de KFC-verdedigers gemist. Cedriec Vanherck neemt het cadeau graag aan en tikt simpelweg de 2-0 binnen.
In de slotfase zweeft KFC-keeper Jakubka een poging van Cedriec Vanherck knap uit de kruising. Aan de overzijde besluit Brecht Geelen een vrije trap op doelman Kneverl.s Wat later ziet de ingevallen Cisse Peeters, na een 1-2 met Ricardo Kessels, zijn schot afgeblokt.
Zo wint leider Meeuwen na een matige wedstrijd en komt zo een stapje dichter bij de titel. Hamont kan zich op de eindronde voorbereiden.