KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD
KLIK HIER VOOR DE POOL DE FRANCE VAN HAC WEEKBLAD

Verhalen bij het haardvuur

06-12-2017 08:53 - Ingezonden door Redactie

Op zondag 10 december vindt in Stramproy het evenement ‘Verhalen bij het haardvuur’ plaats. Ook dit jaar is de Stichting Culturele Werkgroep Stramproy er in geslaagd om een gevarieerd aanbod van sprekers en onderwerpen voor het voetlicht te brengen.
Frans Beckers, Riek Klaessen, Leo Janissen, Els Maes, Linda Egging en Ton Donders zullen bij een heus haardvuur in het spreekgestoelte plaatsnemen.

Oud-burgemeester Frans Beckers heeft geen nadere introductie nodig. Na zijn ambtsperiode in Stramproy  tot aan zijn pensioen was hij burgervader in Schinnen.
Toch ligt zijn hart nog altijd in Stramproy want Frans  zal memoreren over zijn periode als laatste burgemeester van Stramproy.  Leo Janissen, oud redacteur en al jaren in Stramproy actief als schrijver van boekjes en naslagwerken over Stramproy en haar inwoners. Onlangs werd het gedenkteken aan de twee Roojer zouaven op de kerkdeur onthuld waarover Leo  een door hem geschreven fantasieverhaal schreef en zal vertellen.
Riek Klaessen-Gijsen, beleidsadviseur jeugd en onderwijs bij de gemeente Weert.
Riek wil graag een beeld schetsen van de wereld waarin de jeugd van Rooj opgroeit en hoe volwassenen daarin een steentje kunnen bijdragen. Voormalig miss Nederland, Linda Egging, geboren en getogen in Stramproy Na de missverkiezingen en modellenwerk is Linda in Amerika terecht gekomen. Thans is ze weer woonachtig in ons land. Ze wil wat meer vertellen over hoe het is om als expat in Amerika te wonen. De dagelijkse dingen die je meemaakt, maar ook hoe het is als het wat minder goed gaat en je familie en vrienden niet in de buurt zijn.  Ton Donders, een welbekende buutredner, waagt zich dit keer aan hilarische gebeurtenissen uit zijn leven evenals Els Maes-Verdonschot, bij velen bekend als schilderes en kunstenares.
Entree € 4 euro incl. sneetje kerstbrood. De zaal is open vanaf 18.45 uur.
In Gemeenschapscentrum de Zaal in Stramproy, Mariastraat 1

Foto Els Maes-Verdonschot, een van de deelnemers aan de Verhalenavond