KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD

Zorgorganisatie Valkenhof zoekt mannen

17-07-2017 11:00 - Ingezonden door Redactie

Zorgorganisatie Valkenhof uit Valkenswaard start een campagne om mannen te interesseren voor de zorg. Aanleiding is het nijpende tekort aan goed personeel, en het feit dat personeel in de ouderenzorg voor bijna 90% uit vrouwen bestaat.
Bestuurder Annemieke Blokker van Valkenhof: “De campagne moet zorgen voor een stukje bewustwording. Het komt bij heel veel mannen niet op om in de zorg te gaan werken, terwijl het zo’n mooi beroep is waar je veel voldoening uit haalt. We richten ons bijvoorbeeld ook op mannen die door bezuinigingen of automatisering werkloos zijn geraakt. Zij hebben misschien wel een heel andere achtergrond, maar dat betekent niet dat het werken in de zorg niet bij hen zou passen. Wij kunnen geschikte kandidaten intern opleiden via een werk- en leertraject, zodat ze relatief snel aan de slag kunnen.”

Balans
Een betere man-vrouw verdeling kan er ook voor zorgen dat er binnen de zorgteams meer balans ontstaat. Annemieke: “En dat niet alleen: ook voor onze cliënten is het prettig als zij wat vaker een mannelijk gezicht in huis zien.”
De campagne start op 12 juli met onder meer advertenties in lokale weekbladen en een online campagne. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.valkenhof.com/mannenindezorg