Aspergeweekend Weert

16-04-2018 21:15 - Ingezonden door Redactie

Het aspergeseizoen is in volle gang en dat laten we in Weert niet ongemerkt voorbijgaan. Van vrijdag 20 t/m zondag 22 april genieten bezoekers van Weerter horeca van het Aspergeweekend.

Tijdens het derde weekend van april worden bezoekers uitgenodigd te proeven van ‘het witte goud’ en in sfeer te genieten van een hapje en drankje. Geniet van de diverse asperge-acties tijdens het Aspergeweekend Weert, een lint van proeverijen door de binnenstad, en ervaar de echte Weerter gastvrijheid in een van de vele horeca-etablissementen die de stad rijk is.

Het weekend staat in Weert volledig in het teken van asperges, waarbij lokale horeca uitpakken met diverse proeverijen en speciale menu’s. Aan het evenement deelnemende horeca liggen verspreid over de gehele binnenstad en bieden een gevarieerd palet aan acties. Zo heeft Hema een voordelige combideal van aspergesoep, broodje eiersalade en beenham en een drankje. De Muntpassage presenteert een heus proeverijplein op zaterdag 21 april. Met de verse asperges van Hoogeveen Asperges en de bijpassende wijnen en sauzen van Albert Heijn wordt dat absoluut een smaakvol geheel. Bufkes serveert voor de gelegenheid een aspergesoep en Huupkens IJs draait voor de gelegenheid het lekkerste asperge-ijs van Limburg, exclusief verkrijgbaar in de vestiging aan de Beekstraat. Eveneens in de Beekstraat serveert Tostibar Dikke Mik een lekker tosti met gegrilde asperges. Brasserie-Hotel Antje van de Statie serveert bij Chef’s Menu een aspergelikeur van het huis. Colada/Sport2000 biedt op zaterdag klanten bij aankoop vanaf 50 euro een schaaltje verse asperges cadeau.

De volledige lijst aan horecadeelnemers is te vinden op www.aspergeweekend.nl.