Fokpaardendag en Paashazen in Weert

20-03-2019 11:11 - Ingezonden door Redactie

Geniet van de lente in Weert met paarden en paashazen! In maart kunnen de traditionele en gezellige Fokpaardendag en Jaarmarkt bezocht worden. Ook wordt Pasen op ludieke wijze gevierd op de winkelzondag van maart.

De traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt vinden dit jaar plaats op zaterdag 16 maart in de binnenstad van Weert. Deze dag staat elk jaar weer garant voor plezier voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur kan iedereen een bezoek brengen aan de Paardenmarkt met keuringen, shows en (kinder)activiteiten. De toegang is gratis. In de binnenstad staat een extra grote markt. Naast de traditionele weekmarkt op zaterdag staan er tal van extra standwerkers die hun producten aan de man brengen.

Op het Kasteelplein vinden ook de keuringen plaats. Hier kunnen de bezoekers een honderdtal trekpaarden, haflingers en shetlandpony’s bewonderen. Een hoefsmid, paardentandarts en paardenmasseuse verzorgen demonstraties. Ook zijn er altijd enkele kramen en stands met paarden- of landbouwgerelateerde spullen die het marktkarakter van de Fokpaardendag in stand houden.  In de Hegstraat staan de opvolgers van de trekpaarden: tractoren. De paarden van tegenwoordig (PK’s) zitten onder de motorkap.
Bekijk het gehele programma op www.weerterfokpaardendag.nl Bekijk een overzicht van alle evenementen op www.metonsinweert.nl.  

Paashazen zondag
De winkelzondag van maart vindt dit jaar op 31 maart plaats. Wie op deze winkelzondag naar de binnenstad van Weert komt wordt warm welkom geheten door een hele familie paashazen. De jaarlijks terugkerende activiteit is onderdeel van het winkelzondagprogramma. Iedereen die op deze zondag het centrum bezoekt maakt grote kans een paashaas tegen te komen. De haasjes delen aan het winkelende publiek chocolade paaseitjes uit om alvast extra in paasstemming te komen. Tijdens winkelzondagen zijn de winkels open van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het gratis parkeren in de binnenstad (m.u.v. de parkeerplaatsen die zijn afgesloten met slagbomen). In de binnenstad is gratis wifi beschikbaar.  Bekijk een overzicht van alle evenementen op www.metonsinweert.nl.