HvN zkt Ptn

14-11-2017 14:02 - Ingezonden door Redactie

Met nog ruim twee weken te gaan tot Sinterklaas en de Pieten weer in Nederland arriveren is het Huis van Nicolaas in Weert nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Om het jaarlijks terugkerende evenement goed te kunnen organiseren kan men nog een hoop extra hulp gebruiken.

Het Huis van Nicolaas is al jaren een begrip. In 2016 werd gevierd dat Sinterklaas en de Pieten al voor de vijftiende keer in Weert logeerden tijdens hun verblijf in Nederland, en ook dit jaar wordt het Jacob van Horne-museum weer omgetoverd tot een sfeervol geheel. Het is elke keer weer een feest om het Huis van Nicolaas te bezoeken. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en zien zo met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken.

Het jaarlijkse evenement draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie nog op zoek naar hulp, dus wie Sinterklaas graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden.

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Jacob van Horne-museum aan de Markt in Weert en in 2017 geopend van 20 november t/m 4 december, voor publiek op dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. De doordeweekse ochtenden en de maandagenmiddagen zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. Speciaal dit jaar is de opening tijdens de koopavonden op de donderdagen, waarbij Sinterklaas iedereen tussen 19.00 en 20.30 uur verwelkomt om een bijzonder bezoekje tijdens de avonduren te maken.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.