KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD
KLIK HIER VOOR DE POOL DE FRANCE VAN HAC WEEKBLAD

Mennen & De Cock biedt remedie tegen droge ogen

07-12-2017 15:50 - Ingezonden door Redactie - Francis Bruekers

Wist u dat tranende ogen een teken kan zijn van droge ogen? En wist u dat droge ogen onder andere kunnen ontstaan door verstopte meiboomklieren in de oogleden? Heeft u last van droge ogen? Contactlenzenspeciaalzaak Mennen & De Cock in Weert kan deze aandoeningen behandelen. Ook voor niet-contactlensdragers.

Welke oogsituatie dan ook, contactlensspecialist Rian Peeters-Mennen en HBO optometrist Mark Boonen kunnen de klant van een passende oplossing voorzien. Sinds kort is het dienstenpakket uitgebreid met behandelingen tegen ‘droge ogen’.

Extra dienstverlening
De klacht ‘droge ogen’ komt steeds vaker voor, zowel bij mensen mét als zonder contactlenzen. Huisartsen bevestigen dat. De oorzaken zijn zeer uiteenlopend. Ouder worden zorgt voor allerlei kwaaltjes, waarvan droge ogen er een kan zijn. Ook diabetes, medicijngebruik, een gebrek aan vitamines, airco, computergebruik en de auto-immuunziekte Sjögren kunnen droge ogen veroorzaken.

Hoe merk je ‘droge ogen’?
Als het traanvocht ‘gezond’ is, zal het ‘t hoornvlies voeden en beschermen. Wanneer de samenstelling van het traanvocht van onvoldoende kwaliteit is, breekt de traan lm op het oog, waardoor er zones van droogte op het oog ontstaan. Dit kan diverse klachten veroorzaken, zoals jeukerige, vermoeide, branderige, tranende ogen; gevoeligheid voor licht; wazig zien of druk op het oog voelen.

Uitgebreid oogonderzoek
Ervaart u een of meer van de hiervoor genoemde klachten en heeft u nog geen oplossing gevonden, ga dan eens te rade bij Mennen & De Cock. Een onderzoek start altijd met een persoonlijke intake, waarbij enkele vragen gesteld worden over gewoontes en uw medische situatie. De optometrist hanteert specialistische apparatuur om het oog zorgvuldig te kunnen onderzoeken. Daarmee kan zowel het oog, als de kwaliteit van het traanvocht onderzocht worden. Ook de staat van de oogleden wordt bekeken. Hierin bevinden zich de meiboomkliertjes die erg belangrijk zijn voor de kwaliteit van het traanvocht.

Welzijn voor het oog
Als de situatie in kaart is gebracht, wordt overgegaan op het vinden van een passende behandeling. Deze kan simpelweg bestaan uit het toedienen van oogdruppels. Wanneer blijkt dat de meiboomklieren achter de wimperharen verstopt zijn, dan kan een warmtebehandeling en oogmassage soelaas bieden. Hierdoor gaan de klieren weer openstaan en verbetert de kwaliteit van het traanvocht. Het druppelen van de ogen en de warmtebehandeling met massage van de oogleden kan de klant vervolgens thuis zelf voortzetten.

Een meer ingrijpende behandeling is het plaatsen van Punctum Plugs. Afhankelijk van de klachten en de resultaten van het onderzoek kan het nodig zijn dergelijke plugs te plaatsen. Deze remedie wordt in de oogheelkunde veelvuldig gebruikt. De plugs van siliconen of collageen zijn als het ware minuscule stopjes die door de optometrist van Mennen & De Cock in het traanbuisje worden gezet en het afvoerkanaal van het onderste ooglid dichten. Daardoor blijft het traanvocht langer op het oog. Al na twee weken is het effect merkbaar. Zowel het plaatsen als het verwijderen van de plugs is pijnloos.

Blephexbehandeling
Als de oogleden chronisch ontstoken zijn, kan er sprake zijn van Blepharitis. Dit wordt veroorzaakt door overmatige groei van bacteriën langs het ooglid en kan leiden tot meer ernstige aandoeningen, zoals MGD (Meiboom Gland Disfunctie) en droge ogen. De bacteriegroei heeft overigens niets te maken met make-upgebruik of persoonlijke hygiëne.

Mennen & De Cock beschikt over specialistische apparatuur (Blephex) om de wimpers en de randen van de oogleden grondig schoon te maken. De korte behandeling is, op een kriebelend gevoel na, pijnloos. De klant moet daarna wel de oogleden goed blijven schoonhouden met een warmtebehandeling en oogmassage.

Korting
Behandelingen worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Klanten die gebruikmaken van het Easy Wear Systeem (EWS) krijgen korting op Blephexbehandelingen en oogmetingen. Het EWS is een gemakkelijke en voordelige manier van contactlenzen dragen. Het is als het ware een klantvriendelijk abonnement op contactlenzen en controles.

Het hoort er bij?
Vaak wordt gedacht dat verandering van de oogconditie er nou eenmaal bij hoort en dat er niets of weinig tegen te doen is. Immers, blijven lopen met droge ogen brengt de ogen geen schade toe, het is alleen lastig. Gelukkig is er tegenwoordig wel iets aan te doen. Laat u adviseren door de deskundige optometrist van Mennen & De Cock.

Mennen & De Cock is gelegen aan de Wilhelminasingel 185 in Weert. Zes dagen in de week open, inclusief koopavond. Meer info op www.mennenendecock.nl Like Mennen en De Cock op Facebook en blijf op de hoogte van hun behandelingen en acties!