Puike muziek en sfeer bij Bospop

19-07-2018 15:06 - Ingezonden door Redactie - Foto Jos Meusen

WEERT - Afgelopen weekend was het weer zover. Bospop in Weert rockte dit jaar voor de 37e keer. Traditioneel staat Bospop de laatste decennia in het teken van classic rock, zo ook dit jaar. Op vrijdag werd de aftrap gedaan met de betere coverbands op de gratis openingsavond.
Op zaterdag was het flink druk, met zo’n 20.000 verkochte kaarten. Sommige mensen hadden het behoorlijk lastig met de hitte en zochten verkoeling in de weinige schaduw die er was voorzien, maar de meesten genoten gewoon van het geweldige weer en de line up. De sfeer was uitstekend. Waarschijnlijk had het koele bier zijn uitwerking niet gemist in de volle zon.
De organisatie had voor ludieke waterkoel-momenten gezorgd met emmers en sponzen en de vele vrijwilligers zorgden voor een vlotte doorstroom van koele drankjes, met of zonder alcohol. Wat muziek betreft was er voor het overwegend net niet meer jeugdige publiek een waaier aan keuzes, met onder meer Simple Minds, UB40, Live, King King en Billy Idol als ideale soundtrack.Verrassend was ook de blues van Gary Clark Jr en de 80’ties pop van A-ha, met een loepzuivere frontman Morton Harket, die er overigens weinig inspirerend bij stond.
Ook buiten het festivalterrein was het goed toeven met een gezellig festivaldorp en 24-uurs feesttent. Maar ook binnen was de opzet ruim en divers, men kon kiezen uit de obligate friet en hamburger, maar er stonden ook verschillende foodtrucks met een verrassende variëteit aan maaltijden en fruit. Het sanitair was ook prettig schoon, wat een opluchting is op festivals van deze grootte.
De enorme grote groep vrijwilligers staat elk jaar garant voor een uitstekende organisatie en vlotte bediening, dus vooral een pluim voor hen! De foto's zijn gemaakt door fotograaf Jos Meusen.