KLIK HIER VOOR DE WK POOL VAN HAC WEEKBLAD
KLIK HIER VOOR DE POOL DE FRANCE VAN HAC WEEKBLAD

Weert On Stage

07-12-2017 15:52 - Ingezonden door Redactie

Ruim 120 beroepsbeoefenaren uit Weert en omgeving stonden vorig schooljaar op het beroepenfeest Weert On Stage. Ze beantwoordde daar de vragen van zo’n 500 VMBO leerlingen van deelnemende scholen. Ze lieten zich het hemd van het lijf vragen over wat hun beroep precies in houdt, hoe ziet een werkdag er nou daadwerkelijk uit als je een schilder of chauffeur bent? Hoe lang is de weg om advocaat te worden en wat verkoopt een sales manager eigenlijk? Onze visie is dat deze leerlingen alles mogen worden, behalve ongelukkig! Hoe lang de weg ook is en ongeacht welk niveau het werk is. Op 15 maart 2018 zal de 2e editie van Weert On Stage plaats vinden in het Franciscus Huis Weert en wij zijn op zoek naar iedereen die over zijn fantastische beroep wil komen vertellen.
De scholen BRAVO! College Cranendonck, Philips van Horne SG, Het Kwadrant en het Citaverde College locatie MAVO in 't Groen Nederweert hebben de handen ineengeslagen. Weert On Stage draagt er ook toe bij dat de toekomstige werknemers van de bedrijven  voor onze regio behouden blijft wanneer we deze VMBO ’ers een kans tot inzicht geven in regionale beroepen en ze daarvoor enthousiast maken. Sommige VMBO leerlingen hebben net het juiste steuntje in de rug nodig en ontdekken op dit beroepenfeest hun droomberoep in de buurt, want dromen over je toekomst mag een feest zijn. De meerderheid van de beroepsbevolking komt immers van het VMBO en die verdienen een positief podium. Want zoals Cabaretier Pieter Derks ook zei: ”twee miljoen communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan maken!”.
Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.weertonstage.nl!