Weerter Week van de Mantelzorg

01-11-2018 15:12 - Ingezonden door Redactie

Mantelzorg is van ons allemaal. Je bent het, je wordt het of je hebt er (ooit) een nodig.
Zorgen voor een ander is meestal vanzelfsprekend, maar kan ook wel eens lastig zijn. Het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn organiseert de Week van de Mantelzorg, van 5 tot en met 11 november. Een mooie kans om mantelzorgers om je heen te waarderen!

In de Weerter Week van de Mantelzorg worden mensen die voor een ander zorgen extra in het zonnetje gezet. Er zijn allerlei activiteiten en zij kunnen terecht voor informatie en advies.

Op 5 november wordt deze bijzondere week afgetrapt door stand-up comedian Hank in Theater de Huiskamer. Dat belooft een avond vol snelle grappen! Een dag later kun je meer over ons eigen Weert leren tijdens een stadstour. In een week waarin waardering centraal staat mogen ook heerlijke hapjes niet ontbreken. Hiervoor kun je op woensdag 7 november terecht bij de lunch in Bibliocenter.

Om goed voor een ander te zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg. Je helpt een ander, maar hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Lukt het om een keer voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken? Tijdens de cursus ‘als mantelzorger in balans’ ga je aan de slag met de balans tussen zorgen en ontspannen.

Op donderdagavond 8 november is Heleen van Royen te gast bij Gotcha Cinema. Daar wordt haar documentaire 'Het doet zo zeer' vertoond. Hier geeft zij een kijkje in het ziekteproces van haar moeder, bij wie dementie is geconstateerd. Heleen van Royen geeft een inleiding op de documentaire. Ook aan jongeren die te maken hebben met zorg is gedacht! Gotcha Cinema stelt voor hun 50 kaarten beschikbaar. Zij kunnen op vrijdag 9 november een film naar keuze bezoeken.

Op zaterdag, de landelijke Dag van de Mantelzorg worden mantelzorgers, die door iemand in hun omgeving zijn aangemeld, aan huis verrast met een bloemetje. Een klein gebaar van dank. Jonge mantelzorgers ontvangen een goodiebag met allerlei leuke spullen. Ken je een mantelzorger? Meld hem/haar dan aan. De week wordt afgesloten met het inmiddels bekende mantelzorgconcert. Op zondag 11 november belooft het weer een feestelijke middag te worden, met een divers programma.

Dit is slechts een tipje van de sluier! Benieuwd naar het complete programma of meer informatie? Zie www.goedbezigweert.nubel naar 0495-697900 of kom even langs bij Punt Welzijn in het Cwartier, Beekstraat 54.