Boekvoorstelling Ayla's Vlucht

12-03-2018 11:00 - Ingezonden door Redactie

Op 1 maart werd in de bibliotheek van Neerpelt het boek ‘Ayla’s vlucht’ voorgesteld. Het werd geschreven door de Neerpeltse auteur Karen Boonen.

Ayla’s vlucht vertelt het verhaal van een meisje van 6 dat met haar papa, mama, broers en zusje haar thuisland Syrië ontvlucht. Weg van de oorlog en van de chaos. Ze laten alles achter: hun huis, de poes, meubels, speelgoed, familie, … Dan begint een lange en gevaarlijke reis naar een veilig land.

Een jaar geleden maakte Karen en haar dochter kennis met Lana, een Syrisch meisje dat pas in België was aangekomen. Nadat Lana haar verhaal had verteld vond de schrijfster dat ze iets  moest doen voor de Syrische kinderen. Al vlug ontstond het idee om een aantal kinderen te interviewen en hun verhalen te bundelen in een boek. Zelf schreef ze het verhaal over Ayla’s vlucht. De opbrengst van het boek gaat integraal naar SOS Kinderdorpen. Zij zorgen ervoor dat Syrische kinderen zonder ouders terecht kunnen in hun opvangtehuizen. Dankzij de milde steun van de gemeente Neerpelt en enkel gulle sponsors kon het boek gedrukt worden.  Het boek kan besteld worden via aylas.vlucht@gmail.com voor een bedrag van 15 euro.