Buitenspeeldag vol leuke workshops en spelletjes

17-04-2018 12:16 - Ingezonden door Redactie

Nu woensdag 18 april organiseren meer dan een tweehonderd gemeenten in Vlaanderen een Buitenspeeldag. In Overpelt hebben jeugddienst, sportdienst en kinderopvang de handen in elkaar geslagen om er een leuke namiddag van te maken op en rond het pleintje achter Den Drossaerd in Lindel-Hoeven. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe stelt het programma voor.

Nu de lente weer in het land is, wordt het volop tijd om te ravotten en te spelen. In het kader van de ‘Buitenspeeldag’ hebben sport- en jeugddienst en de kinderopvang op woensdag 18 april een uitgebreid programma in mekaar gestoken. Dit jaar organiseren we de Buitenspeeldag op en rond het pleintje achter den Drossaerd in Lindel-Hoeven (Parkstraat) en werken we rond het thema ‘kleur’. Iedereen is welkom om zich uit te leven op de knotsgekke springkastelen, boogschietstand, slingerbal, obstakelbaan en nog veel meer. Ook voor de allerkleinsten is er heel wat te doen. En uiteraard hebben we ook gedacht aan ouderopvang met een lenteterras en een lekker drankje. Schepen van jeugd en buurtontwikkeling Ann Van Dorpe: ‘Sinds een aantal jaren organiseren we bewust de Buitenspeeldag steeds in een andere Overpeltse buurt. Op die manier geven we alle kinderen de kans om deel te nemen aan de Buitenspeeldag.’

De Buitenspeeldag vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur en is vrij en gratis toegankelijk voor iedereen, al nemen de allerkleinsten best enkel onder begeleiding van een volwassene deel. Het zonnetje zal woensdag alvast van de partij zijn, jij toch ook?