Opening nieuw toeristisch seizoen Overpelt

14-04-2018 22:15 - Ingezonden door Redactie

Komende zondag 15 april opent Overpelt officieel haar toeristisch seizoen met een gezinsdag in het Park Heesakkerheide. Op het programma staan verschillende leuke en uitdagende activiteiten voor kinderen, zoals boomklimmen, een blotevoetenpad, pendule, oriëntatieloop, een ritje met een langoor en nog zoveel meer. De deelname voor iedereen is volledig gratis. Schepen voor toerisme Patrick Van Baelen stelt het programma voor.

De zon komt stilaan meer en meer langs in Bosland en ook de toeristen vinden dus de weg om te fietsen, wandelen of gewoon te genieten van ons prachtige groene natuur. Om onze toeristische troeven nog meer in de verf te zetten organiseert Overpelt op zondag 15 april een openingshappening van het nieuwe toeristische seizoen. Van 13.00 tot 17.00 uur kan je in het park Heesakkerheide (langs de Breugelweg) terecht voor een toffe namiddag vol spel en avontuur. De hele namiddag zijn er tal van leuke activiteiten zoals boomklimmen, een knotsgek kapsalon, een ritje met een langoor, oriëntatieloop, vertellingen, workshop frisbee pimpen, blotevoetenpad, spelebox, pendule, springkastelen en nog veel meer. Je kan ook een bezoekje brengen aan het molenmuseum (13.30 en 15.30 uur). En met de juiste wind in de zeilen, laten de molenaars de wieken van de Sevensmolen draaien.

Overpelt wordt trouwens alsmaar meer een belangrijke speler op de toeristische markt. Schepen van toerisme Patrick Van Baelen: ‘Met elk jaar rond de 40 000 overnachtingen staan we in Noord-Limburg op de derde plaats, na de toppers Lommel en Peer.” Toerisme, recreatie en vrijetijdsbesteding zijn in Overpelt goed voor een directe omzet van maar liefst 10 miljoen euro per jaar. De nadruk ligt in Overpelt op de zogenaamde zachte recreatie, op maat van het gezin.’