Pelt strijd mee tegen armoede

12-10-2018 11:07 - Ingezonden door Redactie

Armoede is iets dat zich helaas niet alleen in de grote steden afspeelt maar ook heel dichtbij, in Pelt. Als bewustmaking doen Overpelt en Neerpelt op 17 oktober mee aan de Wereldverzetdag tegen armoede. Op die dag kunnen kinderen van 10 tot 12 jaar meedoen aan een ‘STERKe’ kinderwandeling langs onder meer de Kringwinkel, welzijnsschakel Pelterhoekje en de voedselbedeling van Sint-Vincentius. En op 20 oktober staat de Verhalenboom op de weekmarkt in Neerpelt. Via hoofdtelefoons laten we verhalen horen van inwoners van Pelt.

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 17 oktober uit tot internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Sindsdien is 17 oktober uitgegroeid tot een belangrijke dag om aandacht te vragen voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede. Ook Neerpelt en Overpelt brengen armoede onder de aandacht, want helaas is armoede ook iets wat zich ook in Pelt afspeelt.

De welzijnsdiensten van Pelt werkten in samenwerking met een aantal partners een ‘STERKe’ kinderwandeling uit. STERK staat voor Samen sterk, Tweedehands is oke, Eenzaamheid tegengaan, Recht om jezelf te zijn en Kansen creëren voor iedereen. Alle plekjes die de kinderen zullen bezoeken, zijn inderdaad STERKe plekken (zoals de Kringwinkel, de voedselbedeling van St.-Vincentius en Welzijnsschakel Pelterhoekje). We gunnen de kinderen een kijkje achter de schermen. Op die manier leren zij deze initiatieven (beter) kennen én staan ze er even bij stil dat niet al hun leeftijdsgenoten het even goed hebben als zij.

De wandeling is bedoeld voor kinderen van 10 tot 12 jaar. De deelname is volledig gratis, inclusief een drankje en een koekje in Welzijnsschakel Pelterhoekje. We komen samen in CC Palethe om 14.00 uur en we zijn terug omstreeks 16.30 uur. We vragen om in te schrijven via kim.schrooten@overpelt.be voor 16 oktober.

Verhalenboom
Om te tonen dat armoede een begrip is dat zich helaas ook afspeelt achter heel wat muren in Pelt, staat op zaterdag 20 oktober de ‘Verhalenboom’ op de Neerpeltse weekmarkt. De Verhalenboom is een luisterinstallatie in de vorm van een ‘boom’ met enkele boomstronken. Via hoofdtelefoons laten we verhalen horen van inwoners van Pelt. Mogen we 5 minuutjes van je tijd?  Kom langs, luister en kaart na bij een gratis drankje in Welzijnsschakel Plan B (pop-up De Volksmacht, Norbertinessenlaan 1).