KineMaTie

19-11-2017 12:14 - Ingezonden door Redactie

Begin mei 2016 startten Bieke Tielens en Peggy Maessen met de praktijk KineMaTie op de Jos Verlindenstraat 30 bus 1 te Sint-Huibrechts-Lille / Neerpelt. Vanuit een actieve visie, en een persoonlijke hands-on-benadering, bouwden zij deze in korte tijd uit tot een multidisciplinaire groepspraktijk bestaande uit 3 kinesisten, een diëtiste en een psychotherapeute.

Inmiddels worden Bieke en Peggy gesteund door collega kinesist, Job Meurkens. Het is een evenwichtig team, met breed scala aan specialisaties op het gebied van o.a. (sport)revalidatie, chronische ziekten, lymfedrainage, perinatale kinesitherapie en diabetes. Alle therapeuten volgden bijscholing op het vlak van de manuele therapie. Doorgaans start de therapie met onderzoek en behandeling op de massagetafel, waar ze eerst zorgen dat de basis van het bewegingsapparaat hersteld is, zodat ze door kunnen gaan met de oefentherapie. Hiermee leggen ze een bredere basis om te voorkomen dat de klachten terugkeren. Door verschillende bijscholingen en ruime ervaring binnen o.a. het profvoetbal en ziekenhuizen kunnen de kinesisten u een passend trainingsprogramma bieden met veel focus op individuele details. De polyvalente oefenruimte biedt de mogelijkheid om desgewenst ook in groepsverband te trainen. En op het sportveld kunnen zij de stap naar volledige sporthervatting beter begeleiden. Deze oefenruimte was trouwens een oude schrijnwerkerij, die volledig werd verbouwd. "Dankzij de hulp van de vader van Bieke konden we deze ruimte omtoveren tot een polyvalente oefenzaal, die perfect past bij de moderne en frisse uitstraling van onze praktijk," vertellen Bieke en Peggy. François zorgde bovendien voor de snelle uitbreiding van 3 naar 5 behandelruimtes. "We willen hem dan ook hartelijk bedanken voor al zijn werk en inzet!"
Het team neemt de tijd om uw klacht grondig te onderzoeken. Het menselijk lichaam zit ingenieus in elkaar, waarbij er altijd een samenhang bestaat tussen verschillende gewrichten en spieren en de daaruit voortvloeiende klachten. Vanuit dit onderzoek wordt samen met u een behandelplan opgesteld om een zo vlot mogelijk herstel te realiseren.
Er wordt gekozen voor een één op één benadering van de patiënt. Het aanvoelen van de evolutie van de klachten, maar zeker ook de vertrouwensband met uw kinesist spelen een belangrijke rol in een optimale revalidatie. Er zal dus enkel in bijzondere situaties zoals verlof gewisseld worden van behandelend therapeut. De fysio- en kinesitherapie is trouwens geconventioneerd waardoor de normale terugbetalingsregeling van toepassing is. Binnen KineMaTie is Jolien Vanendert, (sport)diëtiste & diabeteseducator, werkzaam. Zij kan u verder helpen met al uw vragen omtrent voeding en diëten. Denk hierbij niet enkel aan vermageren, maar ook voor sporters die advies willen omtrent voeding en supplementen, of aanpassing van voeding en levensstijl om u fitter te voelen. Behalve bij KineMaTie is Jolien ook te vinden in het Maria Ziekenhuis Noord-Limburg te Overpelt, waar ze eveneens werkzaam is als diëtiste. Via haar functie binnen dit ziekenhuis volgt ze ook allerhande bijscholingen en is ze steeds op de hoogte van alle nieuwigheden op het gebied van (sport)diëtiek. Op het vlak van psychische begeleiding of relatietherapie kunt u terecht bij Wendy Paesen. Als Gestalttherapeut staat zij niet enkel stil bij je problemen, maar legt zij juist meer nadruk op de manier waarop je ze ervaart, welke betekenis ze hebben in jouw leven en hoe jij ermee omgaat. Je leert opnieuw contact te maken met je eigen beleving zodat je op een andere creatieve manier met je problemen kan omgaan. Naast reguliere gesprekstherapie start Wendy nu ook met wandeltherapie. Buiten wandelen kan al je zintuigen prikkelen en als een kompas dienen voor je innerlijke belevingswereld. Door de bewegingen van je lichaam komt ook je geest in beweging. Deze therapie sluit daarom ook perfect aan bij de actieve visie van KineMaTie.

KineMaTie
Jos Verlindenstraat 30 bus 1 te Sint-Huibrechts-Lille / Neerpelt
E-mail  info@kinematie.be
Tel. Jolien Vanendert +32 471 - 29 15 63
Tel. Wendy Paesen +32 478 - 87 28 14
Tel. KineMaTie +32 11 18 56 55